jueves, 9 de abril de 2020

Merengues abstractes



Bon dia a tothom i bones festes de Pasqua confinades.
La recepta d'avui és molt senzilla i es tracta d'aprofitar els blancs d'ou que ens varen quedar de la pasta de crespells i robiols. Al títol, l'adjectiu abstracte ve perquè no tot ha de ser perfecció i les formes estranyes també són bones. També podríem dir que aquests merengues estan fets " a lo aviat".

 INGREDIENTS.
 3 blancs d'ou
50 grs. de sucre en pols
un polsí de sal
decoració de sucre al gust

El merengue no és res més que el blanc d'ou pujat amb sucre. Per tant, dins un recipient no massa gros( jo he emprat una carmanyola quadrada amb voreres altes) posam els blancs d'ou amb un polsí de sal, que ajudarà a montar-los més ràpid. Quan estan quasi pujats del tot, afegim poc a poc el sucre en pols. Quan siguem capaços de girar 180º el continent sense que es mogui i caigui el contingut, llavors està a punt.
Amb l'ajuda de dues culleretes, he anat omplit els papers que prèviament havia repartit a la palangana. També es podria fer en un paper vegetal gran, ocupant una llauna llisa i anar repartint per la llauna, deixant un espai ja que el merengue augmentarà el volum.
Amb el forn ja calent a uns 150ºC, posam la palangana dins el forn durant uns 15-20m inuts.
Seran cuits en agafar coloret. 
De totes maneres, també es podrien posar dins la gelera i consumir-se crus. A mi, personalment és com m'agraden més.

Per aquesta recepta, la cançó és...La bilirrubina de José Luis Guerra.


No hay comentarios:

Publicar un comentario