jueves, 2 de abril de 2020

PILOTES

Hola a tots,

la recepta d'avui és senzilla. I, realment, només és la primera passa per fer d'altres receptes que aniré penjant.
 INGREDIENTS.

 500 grs. carn picada
tres brotets de julivert
mitja ceba petita
 1 tomàtiga
2 ous
canyella
nou moscada
sal 
pebre bo
farina
oli



Posam dins el pot de la trituradora els ous, el julivert, la tomàtiga pelada i a trossos, la ceba trossejada, canyella, nou moscada, sal i pebre bo. Trituram.
Dins un bol, posam la carn picada. Personalment, empr carn picada casolana. En aquest cas, és cap de llom de porc. Però es poden fer amb pitrella de pollastre, llom, rellom,...A gust de cada un, o en aquesta època, segons les reserves de casa.
Afegim a la carn picada la mescla obtinguda i remenam fins que quedi tot ben mesclat.
Agafam un tassó o tassa, hi posam una cullerada de farina. 
Amb l'ajuda d'una cullera, farem la mesura de les pilotes. La posam dins el tassó amb farina i remenam (sacsejam) perquè s'arrebossi tota i agafi la forma rodona. Anam reservant, sense que es toquin.
Dins una paella (sartén) posam oli d'oliva, posam al foc i esperam que sigui calent. En ser-ho, anam afegint les pilotes fins que siguin cuites. Remenant i girant perquè agafin color de les dues bandes.
En tenir-les cuites, tenim dues opcions:
 1- les deixam refredar per congelar (aquesta és la raó de tenir-ne tantes fetes a la imatge)
2- afegir-les a l'aguiat, que serà una pròxima recepta.

I la cançó proposada avui és.. Opá, yo viacé'un corrá , d'El Koala.


https://www.youtube.com/watch?v=5mKKc2F0GbQ



1 comentario: