viernes, 3 de abril de 2020

PA MORENO

La recepta  d'avui és senzilla però a la vegada treu de més d'un apuro hora de sopar, sempre i quan tenguem unes tomàtiques, oli i sal.

INGREDIENTS:

400 grs. farina de blat
200 grs. farina integral de blat
350 ml. d'aigua
25 grs. de llevat fresc
7 grs. de sal
3 cullerades d'oli


 Primer de tot, encalentim l'aigua. Ha de ser tèbia perquè sigui més fàcil fondre el llevat. Feim la mescla i afegim les farines, la sal i l'oli. Mesclam fins que faci una masa que haurem de pastar una estona.
Quan estigui tot ben lligat deixar-ho reposar.  Jo ho pos directament a la llauna on couré el pa. Amb el bol que emprat per mesclar fent de tapadora. Ho deixam reposar 30-45 minuts.
Passat aquest temps haurà tovat suficient. A partir d'aquí, hi ha dues opcions:
  1 - Repastar-ho i deixar-ho reposar una estona més. Aquí hauríeu de començar a encalentir el forn a una temperatura de  180ºC, damunt i davall amb circulació d'aire. Amb uns 30 minuts, serà cuit.
  2 - Posar-ho dins el forn i deixar-lo coure. Amb el forn fred, posar el pa dins el forn, sense tocar-ho ni repastar ni res. El posam a 180ºC i necessitarà uns 45 minuts, amb calentor de damunt i davall amb circulació d'aire.
Normalment, agaf la segona opció per qüestions de temps. La foto és d'aquesta opció. 

Passat el temps de cocció, o en trobar que ha agafat el cruixent desitjat, el treim del forn i l'hem de posar damunt una superfície plana amb unes graelles o ferros, on passi l'aire per davall per tal que no agafi humitat i quedi bla o humit.

En ser fred... Llescat i Bon profit!


I la cançó per avui és..Nyam, Nyam! de la Companyia Daquidallà

https://www.youtube.com/watch?v=LpzguVQdgrA

No hay comentarios:

Publicar un comentario