lunes, 6 de abril de 2020

Crespells

Per Pasqua.... Crespells i Robiols!
La recepta d'avui és típica d'aquesta època, tot i que en podem fer tot l'any. Sobretot, per entretenir una estoneta als més petits de la casa.


 INGREDIENTS:
500 grs. de farina
125grs. de saïm
125grs. de sucre
50 ml. d'oli
3 vermells d'ou
suc de 2 taronges

Dins un bol, posam els vermells d'ou i el sucre. Remenam amb una forqueta de fusta. Afegim el suc de taronja, l'oli i el saïm. Mesclam tot fins a obtenir una textura homogènia. Finalment, afegim la farina. Haurem d'acabar mesclant amb les mans per poder pastar una mica, però no massa. La pasta no ha de quedar massa forta. 
Quan s'hagi begut tota la farina, podem començar a fer crespells. Podem emprar formes de galleta (estrella, cercle, cor,...) o podem emprar qualsevol objecte que li pugui donar forma (tassó, tapadora,...).
Amb un rodillo, aplanam la pasta fins a deixar-la d'una gruixa de mig centímetre aproximadament. 
Marcam les formes dels crespells i anam colocant dins una palangana que tendrem preparada amb un paper vegetal. Com que els crespells no augmenten el seu volum, podem posar-los junts sense que es toquin perquè no s'aferrin.
En tenir la llauna plena, la posam dins el forn uns 5-10 minuts a uns 150ºC. Cal vigilar-los perquè en agafar coloret són cuits. I si ens passam de temps, seran forts.

La cançó d'avui, com a petit homenatge, és... Pasaba por aquí de Luis Eduardo Aute.(DEP).

https://www.youtube.com/watch?v=O0HCgYAZajw


No hay comentarios:

Publicar un comentario