sábado, 11 de abril de 2020

PASTÍS DE FORMATGE

 La recepta d'avui és un repte familiar que vàrem crear arrel del confinament. Havíem de fer un pastís amb forma de rollo de paper higiènic. Tècniques i sabors al gust del creador. Durant un moment em vaig sentir part del programa-concurs culinari de televisió. Què divertit i què estressan a la vegada!


 INGREDIENTS:
- per la base de la coca:
 la recepta de Coca de Iogurt
4 cullerades de cacau en pols
1/2 tassó de llet sencera

-crema de formatge:
500 grs. de formatge en crema per untar 
175grs de margarina
5 cullerades de sucre en pols

dolç de llet
1/2 tableta de xocolata negra
15-20 avellanes torrades

Començam per fer les coques. Com que volia fer tres sostres, he emprat tres coques fetes amb la quantitats de dues receptes de coca de Iogurt. Amb una petita modificació: només he emprat un iogurt però hi he afegit 1/2 tassó de llet i 4 cullerades de cacau en pols. Després de ser cuites, s'han de reservar i deixar refredar. En arribar a la temperatura ambient, amb un tassó he fet el forat d'enmig.

Per altra banda, he fet la crema de formatge. Mentre les coques van refredant, dins un bol he posat el formatge en crema(a temperatura ambient). He afegit la margarina. Mesclam fins a fer una crema homogènia i anam afegint el sucre en pols, poc a poc. 

Començam el montatge. Dins el plat seleccionat posam una coca amb el forat ja fet. Per sobre, hi he posat dolç de llet que tenia dins una màniga, començant pel centre i les voreres i després omplint la resta. Posam la segona coca damunt. He repetit la operació de posar crema, però en aquest cas és crema de formatge. Afegin la tercera i darrera coca. 
Posam crema de formatge per sobre i anam repartint cap a les voreres. Podem ser generosos, ja que hem tapar tots els costats.
En tenir una primera capa feta. Deixam reposar una hora a la gelera.
Passat aquest temps, tornam a posar una capa de crema de formatge per anar retocant. Repetir l'operació tantes vegades com vegeu oportú. Posar dins la gelera fins a l'hora de servir.

Per l'acompanyament, dins un tassó posam les pastilles de xocolata. Amb un perol amb aigua, posam al foc al bany Maria. Fonem la xocolata.
Retiram del foc però sense treure de l'aigua perquè es mantengui calent. Posam dintre, en vàries vegades, les avellanes. Cobrim bé amb xocolata i anam posant dins un plat. En tenir-les totes a punt, posar dins la gelera perquè solidifiquin. Per servir-les, amb una punta de ganiveta anar desferrant-les del plat.

I per aquesta postre confinada posam la cançó... Memories de Maroon 5.


https://www.youtube.com/watch?v=SlPhMPnQ58k




 


No hay comentarios:

Publicar un comentario